Skip links
İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği Pakistan HVAC fuarına katıldı - 1

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği Pakistan HVAC fuarına katıldı

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) 13-15 Şubat tarihleri arasında Pakistan Karaçi’de düzenlenen HVAC Expo’ya katıldı. Karaçi, Lahor ve İslamabad’da her yıl dönüşümlü olarak gerçekleştirilen HVAC Expo’da Türk firmaları ilgi odağı oldu.

Sektör ihracatının arttırılması ve Türk iklimlendirme sektörünün global pazarlarda daha güçlü ve rekabetçi olabilmesi için 2019 yılında yoğun bir fuar takvimi hazırlayan İSİB, bu kapsamda Pakistan HVAC Expo için Milli Katılım Organizasyonu düzenledi. 11 iklimlendirme firması ile fuarda yerini alan İSİB, hazırladığı stantta Türk iklimlendirme sektörünü tanıtıcı faaliyetlerde bulundu.

İSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Zeki Poyraz ve Metin Duruk, sektör temsilcileri ile birlikte fuarın açılışını gerçekleştirdi, ayrıca Pakistan İklimlendirme Sektörünün ileri gelenleri ile muhtelif görüşmeler yapıldı. Ayrıca fuardan bir gün önce Karaçi Başkonsolosu Tolga Uçak’ın katılımı ile bir öğle ymeğinde buluşan İSİB yetkilileri, Türkiye ve Pakistan ticaretinin uzun dönemde artırılması ve Türkiye ile Pakistan arasında imzalanması beklenen Serbest Ticaret Anlaşması konularında görüşmelerde bulundu. Ayrıca yemekte ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Mısır ve Pakistan’dan sektörün önde gelen temsilcileri ile görüş alışverişinde de bulunuldu.

Katılımcı firmalarımızın fuar hakkındaki görüşleri:

Bahçıvan Elektrik Motor San.Tic. Ltd. Şti. / Bilal Bahçıvan

Pakistan’da Türk iklimlendirmecisinin şansı yüksek. Hindistan yerine Türkiye’den ürün almak istiyorlar. AB standartlarındaki ürünleri rekabetçi fiyatlarla bizlerden alabiliyorlar. Fuar konsantre bir özelliğe sahip. Firmamıza yapılan ziyaretlerden de oldukça memnun kaldık.


Doğu İklimlendirme A.Ş / Nazar Bugubay

Pakistan bizim önem verdiğimiz hedef pazarlardan biri. Fuarın Karaçi’deki tanıtımı iyiydi. Fuardaki yerimiz ve ziyaretçi sayımızdan da memnun kaldık. Fuarın genel organizasyonu ve İSİB’in milli katılımı da başarılıydı.


Element Otomatik Basınç Kontrol Cihazları San. Tic. Ltd. Şti. / Şafak Bahadır

Güçlü bir fuar oldu. Beklediğimizden daha iyi. İSİB’in organizasyonu da başarılı. Olabilecek aksaklıklar İSİB tarafından giderildi. Fuardan genel olarak memnunuz.


Erbay Soğutma Isıtma San. Ve Tic. Ltd. Şti. / Faruk Kömürcü

Türkiye ve Pakistan arasındaki serbest ticaret anlaşmasının mutlaka imzalanması gerek. Vergi oranlarının düşürülmesi rekabet gücümüzü artıracaktır. Fuar genel olarak hareketli. Türk iklimlendirme firmalarının bölge pazarında potansiyelini artıracağına inanıyorum. İSİB’in Milli Katılım Organizasyonunu da başarılı buldum. Tüm firmalarımızın İSİB’in bu organizasyonlarına katılımını öneriyorum.


Friterm A.Ş / Serdar Tümen

26.’sı düzenlenen Pakistan HVAC fuarında yoğun müşteri ziyareti yaşadık. Alıcılar, müteahhitler, danışmanlar ve derneklerle buluşma, görüş alışverişinde bulunma şansımız oldu. Yeni ilişkiler oluşturma açısından faydalı olan bu fuara katılımımızın doğru bir karar olduğunu gördük. Önümüzdeki yıllarda da işbirliğimizi geliştirmek ve partnerlerimizle hedeflerimize ulaşmak için fuarlara katılım sağlamayı planlıyoruz.


General Filter Havak Filtre San. Ve Tic. A.Ş / Serkan Mutcalı

Pakistan’da Türk firmalarına karşı olumlu bir yaklaşım gördüm. İki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının gerçekleşmesi ile potansiyelimiz daha da artacaktır. İSİB’in de milli katılım organizaasyonu düzenlemesi elimizi daha da güçlendirdi. Birlik çatısı altında katılmamız avantajımız oldu.


MGT Filtre / Onur Töngüt

Pakistan pazarındaki hacmimizi artırmaya devam ediyoruz. Pakistan’da geçmiş senelerde katıldığımız fuarlardan da memnun kalmıştık. Bu seneki fuardan da memnunuz. Pakistan pazarının MGT kalitesinden memnun olduğunu düşünüyorum.


Sarbuz Isı Transfer Cih. San. Tic. A.Ş / Ayk Serdar Didonyan

Pakistan bizim kardeş ülkemiz. Meslektaşlarımızla görüşme imkanımız oldu. Endüstriyel soğutmada yatırımların devam ettiği ülkede Sarbuz ürünleri ile rekabetçi bir konumdayız. İSİB’e Milli Katılım Organizasyonu düzenlediği için de teşekkür ederiz.


Thermoway Termik Cihazlar ve Makine San.Tic. A.Ş / Görsev Baş

Etkili bir fuar ancak bu durum ürün grupları olarak değişiyor. Ziyaretçi anlamında çok güçlü değil ancak yine de güzel bir fuar oldu. Bizim için tatmin edici bir fuardı. İSİB’in organizasyonundan da oldukça memnunuz.


Vatbuz Ltd. Şti. / Alper Öcal

Güzel bir fuar organizasyonu gerçekleştirilmiş. Görüşmek istediğimiz katılımcılarla görüşme imkanı elde ettik. Son kullanıcı anlamında fazla bir görüşmemiz olmadı ama zaten beklentimiz de bu değildi. Fuara katıldığımız için memnunuz.


Venco Havalandırma Yedek Parça Mak. San. Ve Tic. A.Ş / Mustafa Sezer

Pakistan, gelişmekte olan bir ülke ve önemli bir Pazar. Verimli bir fuar oldu. Ziyaretçi profili ve sayısı bizi tatmin etti. İSİB’in organizasyonu da başarılıydı. Bu organizasyona dahil olduğumuz için memnunuz.