Skip links
ISIB, 13 Türk Firması ile Karaçi ve Lahore’a Yönelik Ticaret Heyeti Programı Gerçekleştirdi - 1

ISIB, 13 Türk Firması ile Karaçi ve Lahore’a Yönelik Ticaret Heyeti Programı Gerçekleştirdi

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği, Karaçi ve Lahore şehirlerinde AFS, Aldağ, Arçelik, CVS Air, Doğu İklimlendirme, Erbay, Frigo Mekanik, Friterm, General Filter HAVAK, Sarbuz, Ulpatek, Üntes ve Vatbuz’un katılımıyla B2B görüşmeleri gerçekleştirdi. Firmalarımız ayrıca müşavir ve mühendislere firmalarımız sunumlarını yaptı.
22-26 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenen Sektörel Ticaret Heyeti programında AFS, Aldağ, Arçelik, CVS Air, Doğu İklimlendirme, Erbay, Frigo Mekanik, Friterm, General Filter HAVAK, Sarbuz, Ulpatek, Üntes ve Vatbuz firmaları yer aldı.
Programlara, Türkiye’nin Karaçi Başkonsolosu Mustafa Murat ONAT, Ticaret Müşaviri Murat MUŞTU ve İSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Metin DURUK, ASHRAE Ral Direktörü Farooq MEHBOOB, ASHRAE Karaçi Chapter Başkanı Akbar ZAHEER, Pakistan HVACR Society Başkanı Sajjad HAİDER ile ASHRAE Lahore Chapter Başkanı Farooq SAEED de katıldı. Programın açılış konuşmasında söz alan Pakistanlı Dernek yöneticileri, Türkiye-Pakistan arasındaki kardeşliğe vurgu yaparak söz konusu organizasyonda yer almaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler ve Türk firmalarının ülkelerinde iş yapmaları ve uzun vadede ortaklıklar kurulması temennisinde bulundular.
Pakistan, geniş nüfusu ile henüz oturmamış ve gelişmekte olan pazarı ile iklimlendirme sektöründe önemli bir potansiyel vaad etmekte. Ülkemizin Pakistan’a yönelik sektör ihracatı son 3 yılda 3 kat arttı. Buna rağmen var olan potansiyel, bu artışın çok daha yüksek düzeylere ulaşması gerekliliğini ortaya koymakta.
Bu ihtiyaca binaen İSİB, son 2 yılda Karaçi ve Lahore kentlerinde yer alan İklimlendirme Sektörü fuarlarına milli katılım organizasyonları gerçekleştirmiş ve firmalarımızın pazarda boy göstermelerine aracı olmuştu. 2018 yılında ise İslamabad’da gerçekleştirlecek olan HVACR Expo fuarında İSİB yine yerini alacak.